top of page

CROWDFUNDING

Waarom is uw support voor dit wetenschappelijk onderzoek op atopisch eczeem hard nodig?

In de geïndustrialiseerde landen krijgt 1 - 3 % van de volwassenen te maken met een vorm van eczeem.  Ongeveer 400.000 mensen in Nederland hebben last van deze huidaandoening. Atopisch eczeem heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven en kent een diepere oorzaak. De oorzaak van atopisch eczeem is tot nog toe onbekend en kan dan ook regulier niet worden behandeld. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) wordt een oorzaak gezien in een disbalans in energie. Een andere zienswijze en aanpak waardoor een mogelijke oorzaak wél kan worden behandeld met de kruidenformule zoals samengesteld voor dit onderzoek. 

Wat we ook weten is dat langdurig gebruik van reguliere medicaties vaak noodzakelijk is. Dat kan leiden tot nadelige bijwerkingen zoals huidschade en onderdrukking van het immuunsysteem. 

"Het onderzoeken naar vernieuwde inzichten middels modern wetenschappelijk onderzoek is dan ook hard nodig!"

Missie

Alle leden van ons team hebben één kernwaarden gemeen; meer samenwerking mogelijk maken tussen de reguliere geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde. Ieder op zijn eigen specialisme, kennis en kunde zet zich in voor het stimuleren van integrale geneeskunde. 

Visie

Onze visie gaat over een samenwerking tussen dermatologen en complementaire therapeuten op het gebied van atopisch eczeem om de patiënt een zo effectief mogelijke behandeling te geven. Daarnaast zien wij de noodzaak tot meer onderzoek op de toepasbaarheid van kruidenformules voor zowel topicale als interne geneeskunde.

bottom of page